Studenten

Goede scriptie? Topscriptie!

Een scriptie of afstudeeropdracht valt en staat met de kwaliteit van het onderzoek. Voor een prachtig beschreven flutonderzoek krijg je geen voldoende, en een slecht verwoord toponderzoek krijgt heus geen onvoldoende. Toch kan een goede tekst het verschil maken. Tussen een goede scriptie en een topscriptie, maar ook tussen een vijf en een zesje!

Afhankelijk van de eisen die je opleidingsinstituut aan je tekst stelt, kun je één tot twee punten meer voor je scriptie of afstudeerverslag krijgen. Zo wordt een goede scriptie een topscriptie of een slechte scriptie een betere scriptie, en dat is best wat waard!

 

Nu valt het alleen niet altijd mee om je tekst te optimaliseren. Ten eerste zit je vaak zo diep in het verhaal, dat je het overzicht kwijtraakt. Ten tweede houd je misschien helemaal niet van schrijven. Je weet wel alles van jouw vakgebied, en je hebt daar een prachtig onderzoek naar gedaan, maar komt het niet uit de verf omdat het je niet lukt dat helder en correct te verwoorden. En waarom zou je ook, je bent toch geen neerlandicus? Wij zijn dat wel. En we hebben ruime ervaring met het schrijven en redigeren van scripties.

Afhankelijk van je wensen verzorgt Schoonschrijven de redactie over je scriptie, controleren wij je scriptie, of geven wij schrijfadvies.

 

Redigeren

Schoonschrijven schrijft je scriptie natuurlijk niet. Wel kunnen wij je scriptie herschrijven, we brengen structuur aan door te zorgen dat de zinnen, alinea’s en paragrafen goed op elkaar aansluiten. We verbeteren grammatica, spelling en interpunctie, et cetera.

Eventueel verzorgen wij ook de lay-out van je document. Je krijgt dan je document printklaar teruggestuurd, met correct gebruik van tussenkopjes, voetnoten en bronvermelding.

De prijs hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de originele tekst. Als je je tekst naar ons opstuurt, maken wij een inschatting van de prijs. Ga je akkoord, dan krijg je scriptie zo snel mogelijk verbeterd weer terug.

 

Controleren

De puntjes op de i. Als je wel tevreden bent met de structuur van je tekst, maar niet helemaal zeker bent over de taalkundige kant ervan, kun je je tekst door Schoonschrijven laten controleren. Op basis van een willekeurig fragment uit je scriptie krijg je van ons een vrijblijvende offerte met een indicatie van het te leveren werk.

 

Adviseren

Menig student loopt op een zeker moment vast in zijn scriptie. Vaak weet je echter niet waar je precies de mist in gaat. Schoonschrijven kan je hierbij helpen. We wijzen je op de sterke en zwakke punten van je tekst, geven advies en opbouwend commentaar, zodat jij weer verder kunt. Ook als je vragen of twijfels hebt over tekstuele of taalkundige kwesties over je tekst, kun je je door Schoonschrijven laten adviseren over je scriptie.

Stuur je document naar ons op, per ommegaande sturen wij je een offerte, met een advies op basis van een willekeurig fragment uit jouw tekst. Gratis! Besluit je daarna je hele scriptie te laten beoordelen, dan krijg je van ons een uitgebreid commentaar op je tekst met een gemotiveerd advies ter verbetering. Normaliter gebeurt dit per mail, eventueel komen wij bij je langs om het commentaar met je te bespreken.

 

Kost dat?

De hoeveelheid werk hangt af van de kwaliteit van de originele tekst. En de prijs hangt daarmee samen. Onderstaande prijzen zijn een indicatie; de daadwerkelijke prijs berekenen we op basis van je originele tekst. En als je een nieuwe klant aanlevert, krijg je een leuke korting!

 

Stuur je tekst als .doc- of .pdf-bestand naar ons op en je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte. Uiteraard worden je documenten vertrouwelijk behandeld. Eén ding is zeker: je scriptie of afstudeerverslag wordt er altijd beter van.

 

Prijzen

Min

Max

Redigeren

€ 150,–

€ 300,–

Controleren

€ 75,–

€ 150,–

Adviseren

€ 50,–

€ 100,–

Combinaties

In overleg